Ontdek onze
Aangepaste fietsen

Aangepaste fietsen

Welkom bij Café Vitesse - Uw partner in mobiliteit

Café Vitesse is verheugd over de vruchtbare samenwerking met Orthobility, waardoor wij een uitgebreid scala aan mobiliteitsoplossingen kunnen aanbieden voor iedereen. Van driewielers en tandems tot duofietsen en rolstoelfietsen, streven wij ernaar voor elke gebruiker een passende oplossing te bieden.

Onze sterktes

 • Variëteit in mobiliteit: Café Vitesse specialiseert zich in de service en verkoop van diverse fietsen. Of het nu gaat om recreatief fietsen, dagelijks woon-werkverkeer, of specifieke mobiliteitsbehoeften, wij hebben de juiste fiets voor u.
 • Medisch onderbouwd: In samenwerking met Orthobility leggen wij de nadruk op het medische aspect van mobiliteit. Orthobility brengt haar expertise in om ervoor te zorgen dat elke fiets aangepast is aan individuele medische behoeften. Van postuur tot specifieke fysieke beperkingen, streven wij naar een comfortabele en veilige mobiliteitservaring.
 • Maatwerk documentatie: Orthobility excelleert in het op maat maken van documenten, waarbij elke gebruiker de nodige ondersteuning krijgt. Van de nodige medische verklaringen tot aanpassingen aan de fiets, garandeert onze samenwerking met Orthobility een nauwkeurige en gepersonaliseerde documentatie.
 • Terugbetalingsopties: Café Vitesse en Orthobility zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat al onze fietsen beschikbaar zijn met terugbetalingsopties. Door de samenwerking met erkende verstrekker kunnen wij een soepele en zorgeloze afhandeling van vergoedingen garanderen.

Wij nodigen u uit om Café Vitesse te ervaren, waar mobiliteit een combinatie is van deskundigheid, service, en persoonlijke aandacht. Samen met Orthobility streven wij ernaar om mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen.

Terugbetalingsprocedure: hoe te werk

Stap 1: Verkrijg een medisch voorschrift

Voor zowel gedeeltelijke als volledige terugbetalingen is een medisch voorschrift van uw huisarts of specialist noodzakelijk. U kunt een blanco exemplaar aanvragen bij ons. Neem dit blanco voorschrift mee naar uw arts, die het zal invullen op basis van uw specifieke mobiliteitsbehoeften.

Stap 2: Overleg met ons team

Zodra u in het bezit bent van het ingevulde medische voorschrift, staan wij klaar om met u de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op, zodat we een afspraak kunnen plannen om uw situatie te evalueren en de geschikte mobiliteitsoplossingen te verkennen.

Stap 3: Aanvraag Mobiliteitshulpmiddel

Na het bespreken van de mogelijkheden en het selecteren van het meest geschikte mobiliteitshulpmiddel, gaan we samen met u over tot de aanvraagprocedure. Ons team zal u begeleiden bij alle administratieve stappen om ervoor te zorgen dat de aanvraag soepel verloopt.

Wij begrijpen dat mobiliteitshulpmiddelen een belangrijk aspect van uw leven kunnen zijn, en we streven ernaar om het proces van terugbetaling zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Café Vitesse en Orthobility zijn hier om u te ondersteunen op uw reis naar verbeterde mobiliteit en welzijn.

Aanvraagprocedure voor mobiliteitshulpmiddelen in Vlaanderen en Wallonië

 • Medisch voorschrift: Verkrijg een medisch voorschrift van uw huisarts of specialist waarop de noodzaak van het mobiliteitshulpmiddel wordt aangegeven. Het voorschrift moet specifiek vermelden welk type hulpmiddel nodig is (modulaire rolstoel, verzorgingsrolstoel, binnenscooter, drie- of vierwielfiets).
 • Aanvraagformulier: Vul het officiële aanvraagformulier in. Dit formulier kan worden verkregen via uw zorgverstrekker, lokale instanties voor mobiliteitshulpmiddelen of bij Café Vitesse.
 • Motiveringsrapport: Voeg een motiveringsrapport toe, waarin wordt toegelicht waarom het specifieke mobiliteitshulpmiddel essentieel is voor uw situatie. Dit rapport kan worden opgesteld door uw behandelend arts.
 • Afleveringsdocument: Bewaar het afleveringsdocument van het mobiliteitshulpmiddel zorgvuldig. Dit document dient als bewijs van ontvangst en kan nodig zijn voor verdere administratieve procedures.

“Samen op weg naar onbezorgde mobiliteit.”

Café Vitesse

Ontdek onze diverse mobiliteitsoplossingen: voor elk wat wils!

Bij Café Vitesse zijn wij trots op ons uitgebreide assortiment mobiliteitsoplossingen. Of u nu op zoek bent naar comfortabele fietsen, praktische loophulpmiddelen of innovatieve scootmobiel fietsen, wij hebben een oplossing voor iedereen.

 • Driewielfietsen: Perfect voor stabiliteit en gemakkelijke bediening, ideaal voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het fietsen.
 • Duofietsen: Samen genieten van een fietstocht? Ontdek onze duofietsen, ontworpen voor twee personen om comfortabel samen te fietsen.
 • Rolstoelfietsen: Voor inclusieve mobiliteit bieden onze rolstoelfietsen een veilige en comfortabele manier om te genieten van fietstochten, zelfs als u in een rolstoel zit.
 • Tandems: De perfecte keuze voor een actieve en sociale fietservaring. Onze tandems zijn ontworpen voor twee personen om samen de weg op te gaan.
 • Lage instap fietsen: Gemakkelijk opstappen en fietsen met onze lage instap fietsen, ideaal voor mensen die moeite hebben met het op- en afstappen van een reguliere fiets.
 • Loophulp: Voor extra ondersteuning bij het lopen bieden wij diverse loophulpmiddelen, waaronder rollators en looprekken.
 • Scootmobiel fiets: Combineer mobiliteit en comfort met onze scootmobiel fietsen, ideaal voor langere afstanden en diverse terreinen.
 • Transportfietsen: Praktisch en veelzijdig, onze transportfietsen zijn ontworpen voor het vervoeren van goederen of boodschappen met gemak.

Bij Café Vitesse streven we ernaar om mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. Of u nu op zoek bent naar recreatieve fietsen, praktische mobiliteitshulpmiddelen of gespecialiseerde fietsen, wij hebben de oplossing die bij u past.

Graag samen even schakelen?

Fiets eens langs