About

Fietsen zit in ons DNA

Het team achter Café Vitesse kreeg de liefde voor fietsen met de paplepel ingegeven. Enerzijds is Café Vitesse onlosmakelijk verbonden met de rijke geschiedenis van Rijwielen Galle. Al meer dan honderd jaar – sinds 1920 om precies te zijn – is Rijwielen Galle een gevestigde waarde in de fietswereld.

Deze florerende familiezaak werd destijds gestart door grootvader Leon Galle, waarna vader Daniël de fakkel overnam. Daarna was het de beurt aan zoon Kurt, die sinds 2021 de handen in elkaar slaat met de vierde generatie, namelijk de broers Alexander, Lorenz en Mathieu.

Maar ook aan vaderskant was de lokroep van de fietswereld sterk aanwezig. De grootvader van Alexander, Lorenz en Mathieu is namelijk Pol Claeys, voormalig eigenaar van de Flandria-fabriek, gespecialiseerd in de constructie van fietsen en bromfietsen, en oprichter van het wereldbekende Flandria-wielerteam. Met andere woorden, een fietsfamilie pur sang.

Klaar voor de toekomst met Café Vitesse

Na honderd jaar breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Rijwielen Galle, die vanaf nu verdergaat onder de naam Café Vitesse. Een prachtige winkel, een nieuwe werkplaats, een coole pain cave en een gezellig fietscafé zullen menig fietser zich snel thuis doen voelen. Hier vind je een gevarieerd aanbod dat bestaat uit elektrische fietsen, racefietsen, mountainbikes, speedpedelecs en tal van fietsaccessoires.

Graag samen even schakelen?

Fiets eens langs